TOP 09
play

Karel Schwarzenberg
My jsme Evropa.

Naši zemi obcházejí eurobubáci.

Jsou to lidé, kteří strašně rádi straší Evropskou unií a zlým Bruselem. Přiživují atmosféru nenávisti a vytvářejí odpor k domnělému „unijnímu diktátu“. Ten však ve skutečnosti neexistuje. Evropskou politiku nám nediktuje Brusel. Vytváří si ji jednotlivé členské státy. A neschopnost naší vlády hájit zájmy ČR padá jen na její hlavu.

Eurobubáci, maskovaní tu za populisty, tu za extrémisty, tu za rádoby konzervativce vypouští mezi občany fámy a nepravdy. O vyhláškách na zakřivení banánů, tajném „rozvážení uprchlíků“ do členských zemí a všemocné bruselské byrokracii. Eurobubák nám tvrdí, že jsme v rámci Evropské unie bezmocní a bezvýznamní.

Naprostý nesmysl! S kňouráním a strašením je třeba skoncovat!

Demokracii a svébytnost naší země neohrožuje EU. Naším skutečným nepřítelem je jen náš vlastní strach, který je potřeba překonat. Musíme mít odvahu postavit se k výzvě čelem a hrát v tvrdém jádru nejsilnějšího týmu. A tím je právě Evropská unie. Nebudeme stát za čarou a jen přihlížet a kritizovat. Chceme být při tom, být těmi, co rozhodují.

Dokažme v těchto volbách, že nejsme ustrašené ovce, jakými by nás právě tihle eurobubáci chtěli mít. Dejme svůj hlas Evropě, svobodě a demokracii. Vyžeňme eurobubáky do pohádek a céčkových hororů, nikam jinam totiž nepatří.

Marek Ženíšek

Chceme být konstruktivním a aktivním partnerem našich spojenců v jádru evropské integrace.

Co prosadíme?

Co nepřipustíme?

Co jsme udělali?

Naše evropská politika vždy byla racionální, TOP 09 se nikdy neodklonila od prozápadního směru. TOP 09 je od počátku jedinou proevropskou pravicovou politickou stranou, která zastává západní civilizační hodnoty – z toho jsme neuhnuli a také neuhneme.

Více informací o naší politice naleznete na níže uvedených odkazech

Ekonomické přínosy členství České republiky v EU https://www.top09.cz/proc-nas-volit/fakta-a-argumenty/ekonomicke-prinosy-clenstvi-ceske-republiky-v-eu-20533.html

Inventura práce europoslanců TOP 09 a STAN https://www.top09.cz/proc-nas-volit/fakta-a-argumenty/inventura-prace-europoslancu-top-09-a-stan-18565.html

Bezpečnost a zahraniční politika TOP 09  https://www.top09.cz/proc-nas-volit/volebni-program/volebni-program-2017/3-bezpeci-a-zahranicni-politika-22528.html#eu